Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megszólal a trafikos, akinek gépén a törvényt írták
  2013-06-05 18:46:06, szerda
 
 
Megszólal a trafikos, akinek gépén a törvényt írták



Nincs abban semmi kivetnivaló, hogy rokonok, barátok, ismerősök, azaz ,,a céghez közel álló személyek" nyertek dohánykoncessziókat. Minap kiadott közleményük szerint az egész trafikos hercehurca az ellenzéki média áskálódásának tulajdonítható. A hódmezővásárhelyi Continental Dohányipari Zrt. ügyvezető igazgatóját LAMPÉ ÁGNES kérdezte.
- Komolyan a sajtót hibáztatja a trafikbotrányért?

- Igen, a média célja a szenzációhajhászás, egy átlagos cikk senkinek sem kelti fel az érdeklődését. A cél az, hogy rólunk is jelenjen meg minél több negatív anyag.

- A közleményben azt írják, hogy ,,egyoldalú hisztériakeltés" zajlik. Ez a szöveg a politikából ismert.

- Akkor is az zajlik.

- Mitől egyoldalú?

- Attól, hogy nemcsak a mieink, hanem más cégek dolgozói is nyertek.

- Kik?

- Se pénzem, se időm arra, hogy megbízzak valakit, nyomozzon a másik után.

Riskó Gáspár felvétele
- Más nyomoz?

- Higgye el, ez történik: valaki azért fizet, hogy rólunk anyagok, táblázatok jelenjenek meg.

- Kiket fizetnek a valakik?

- Ön szerint hihető, hogy éjszakákon át dolgoznak az újságírók csak azért, hogy feltárják a Continental ügyeit az alapfizetésükért?

- Ez a munkájuk. És a lapjuk fizeti őket, bárkiről írjanak is éppen.

- Ezeket a lapokat az érdeksérelmet szenvedett cégek segítik tudatosan. Valakinek érdeke, hogy a Continentalt tovább sározzák.

- Önökről tele a sajtó konkrétumokkal, másokról viszont se anyag, se táblázat. Azt írta: nem akar ujjal mutogatni ,,multinacionális cégekhez köthető nyertesekre." Házi nyomozás nélkül is utalt valakire.

- Minden dohányforgalmazó cégnek nyertek a dolgozói. Talán nem olyan nagy számban, mint mi, de nyertek. Most álljak ki én is nevekkel?

- Álljon.

- Mit érek el vele?

- Hihetőbb lenne, amit állít.

- Mondom: nincs időm nyomoztatni a Facebookon meg az Iwiwen. Ettől még ismerek neveket, csak az senkit nem érdekel, mert nem az a hír, hogy más cégtől kik nyertek, hanem az, hogy tőlünk kik.

- Közleményében azt is írja, dolgozói a ,,dohánygyár szervezése nélkül, de annak érdekében" tevékenykedtek. Ez mit jelent?

- Azt, hogy nem központilag szerveztünk, de mindenkit bátorítottam a pályázatra. Reméljük, hogy ha hozzánk közel álló emberek nyernek, ők befogadják a Continental termékeit. Megtapasztalták ugyanis, mennyire nehezen vették be a boltok a cigarettáinkat. De a törvény nem a Continental érdekében született, hiába sulykolja ezt a sajtó, visszautasítom.

- Kiket bátorított?

- Minden rokont, barátot, ismerőst.

- Jelentkeztek is sokan. Íme, a konkrétumok: cége két vezetője, jó pár feleség, gyerek, egyéb családtag. Még az ön fiának a sógora is nyert jó néhány koncessziót szerte az országban.

- Nekik is én javasoltam a jelentkezést. Minél több hozzánk közeli nyer, annál könnyebben bejutunk a trafikokba.

- A Szeplast Compound nevű építőipari vállalkozás az Expressz minapi számában hirdetésben keres trafikokba munkaerőt. A cég a dohánykereskedelmet április 15-én vette fel a tevékenységi körébe, néhány nappal a koncessziós pályázatok eredményének kihirdetése előtt. A cég egyik tulajdonosa az ön sógora.

- A Szeplast Compound kft., nem bt., márpedig trafikot cégként csak bt.-k üzemeltethetnek. Ezek után kérdezem: mi közük a trafikoknak ahhoz, hogy bármilyen kft. dohány-kiskereskedelmi tevékenységet vesz fel a tevékenységi körei közé?

- Honnan tudta a cég képviselője előre, hogy nyer?

- Ezt senki nem tudhatta.

- Akkor miért vette fel egy építőipari cég az eredményhirdetés előtt tevékenységi körei közé a dohánykereskedelmet?

- Ahogy az előbb is mondtam: a kettőnek nincs köze egymáshoz. Egyébként nyilván bíztak benne, hogy nyernek.

- Nyertek is. Huszonhat koncessziót.

- Nyilván beadtak legalább nyolcvan pályázatot. A nagy számok törvénye alapján várható volt, hogy nyernek valamennyit.

- Várhattak volna egy hetet a bizonyosságig.

- Bármire megesküszöm: senki nem tudta, ki nyer.

- Ön a cég tulajdonosának sógora.

- Igen.

- Ennyi?

- Igen.

- Azzal a bajai lakással sincs gond, ahová huszonöt céget jelentettek be, összesen kilencven trafikgyőzelemmel?

- Nincs.

- A huszonöt céget a Trakord Kft. koordinálja. Egyik fele az ön cégének igazgatójáé, a másik fele pedig a cég felügyelőbizottságának a tagjáé.

- Mind igaz. És nincs benne semmi titkolnivaló. Miért ne vállalkozhatnának? Összeálltak, mert olcsóbb, ha közösen vesznek fel egy könyvelőt, aki intézi a rengeteg adminisztrációt. A trafikosoknak nem lesz erre idejük.

- A Trakordot már február 19-én bejegyezték, épp arra a bajai címre, amelyikre később a cégeket is.

- Nemcsak a continentalosokat, hanem más nyertest is ki akartak szolgálni, üzletet látnak benne.

- Tehát mégiscsak központi szervezés volt?

- Központi szervezés nem volt. Egyébként kilenc régióban van érdekeltségünk (így a bajaiban is), ahol a dolgozók nyilván segíthették egymást. De a nem Continentalhoz kötődő hasonló koordináló cégek senkit nem érdekelnek. Pedig van olyan, amelyik akár száz trafikot is maga alá szervez.

- Konkrétum?

- Nem nyomoztatok, mondtam. De ettől még tucatszám vannak ilyenek az interneten is.

Riskó Gáspár felvétele

- Nézzük a kezdeteket. Dohányszakmai körökben úgy tartják: ön bomlasztotta fel az 1994-ben alakult érdekképviseletet, a Magyar Dohányipari Szövetséget.

- Aljas hazugság. A szövetség bomlása a Philip Morris kilépésével, 2007-ben kezdődött.

- A Philip Morris Európa valamennyi országában úgy döntött annak idején, hogy maga képviseli az érdekeit. Ennek semmi köze Magyarországhoz.

- Ezzel együtt vitték a piac harmincöt százalékát, a maradék hatvanötnek a felét pedig a másik multi, a British American Tobacco képviselte. Ők is többször jelezték, elégedetlenek a szövetség munkájával, és 2010-ben szintén kiléptek.

- Ahogy az ön cége és az Imperial Tobacco is. Pont kormányváltáskor.

- Ezek spekulációk. A valóság az, hogy a szövetség rengeteg gonddal küszködött, de erről többet nem akarok mondani.

- A régi szervezet felbomlott, alakult egy új, amelynek a fia lett az elnöke, és gyorsan deklarálta: ,,A szövetség a gazdasági és foglalkoztatottsági célkitűzések elérése és egy fenntartható modell kialakítása érdekében készen áll a kormányzattal történő együttműködésre."

- Feltételeket szabtunk. Az egyik az volt, hogy a tervezett hat-hétezer koncesszió helyett tíz-tizenkétezer legyen. A másik pedig az, hogy árulhassanak más terméket is a trafikok.

- Az együttműködés hevében a törvénytervezet szövegét az ön IP-címén regisztrált számítógépen írták. Sőt a zárószavazás előtt a
Nemzetgazdasági Minisztérium azt a szöveget küldte ki Brüsszelbe, amely tartalmazta a parlament által később elfogadott módosításokat.

- Ön szerint odaadtam az NGM-nek a gépemet? Nonszensz!

- Nem erre gondoltam.

- Úgy tudom, a ,,szerző" rubrikában szerepeltem, de informatikusok megmutatták, hogy azt milyen egyszerű kicserélni. A mai hackervilágban ez könnyen kivitelezhető.

- Ha hackerügy lenne, a szövetség három másik tagja nem adott volna ki felháborodott közleményt, amely szerint ,,megdöbbenten szembesültünk a sajtóban megjelent állításokkal, a bekerült módosítások nem egyeznek a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének számos alkalommal publikált javaslatával, senkinek semmilyen, a szövetség szakmai álláspontjától eltérő javaslat képviseletére nem volt mandátuma, így Sánta Jánosnak sem".

- Visszaéltek a nevemmel. Valaki nyilván átjavította a szöveget, és kiküldte Brüsszelbe.

- Mégis kicsoda?

- Se időm, se energiám utánajárni. A közleményről pedig annyit tudok, hogy azt az anyacégük nyomására adták ki a vállalatok. Tudták jól: kizárt, hogy én küldtem ki a dokumentumot. Városi legenda.

- Nem is látta elfogadás előtt a tervezetet?

- De. Az utolsó módosítás volt talán az enyém. Véleményeztem a javaslatot.

- Kitől kapta?

- A Fidesz-frakciótól.

- Kinek küldte ki azt a képviselőcsoport?

- Nemcsak nekem, a multiknak is. Ez a gyakorlat.

- Ön mit módosított?

- Már nem emlékszem. Részleteket. Az biztos: kizárólag olyan rendszert támogatok, amelyben a multik nem adhatnak polcpénzt a trafikosoknak.

- Azt is támogatta, hogy tíz-tizenkét ezer elárusítóhely legyen?

- Ez ügyben beálltam a szövetség mögé, de az egyéni véleményem nem változott: bőven elég a hat-hétezer trafik.

- Dohányügyben a kormány az ,,ellenséges tevékenységgel" megvádolt Philip Morrist festette ördögként a falra. Mi ez az ellenséges tevékenység?

- Nehéz ezeket elmondani, mert nekem nincs rá bizonyítékom.

- Városi legendák alapján vádolnak egy multit?

- Ezt azért szintén nem mondanám. A Philip Morrist érzékenyen érintette, hogy sok pénzt fektetett a meglévő boltokba, sokat reklámozott, marketingszerződéseket íratott alá a trafikosokkal, felverte az árakat. Számos piaci szereplő ellenérdekelt az új trafikrendszerben.

- Ha a munkahelyek megőrzése a cél: az új rendszer tízszázalékosra növelt kiskereskedelmi árrése miatt a BAT - közleménye szerint - ,,felfüggeszti jövőre tervezett tizenötmilliárdos beruházását, négyszáz főt foglalkoztató gyárát, és a nyolcezer embernek munkát adó dohányfelvásárlás létjogosultsága megszűnhet".

- Erről a BAT-ot tessék kérdezni. Szerintem is szerencsésebb lett volna lépcsőzetesen növelni az árrést.

- A kiírás, sőt a jelentkezési határidő lejárta után emelték háromszorosára az árrést. Így sokan el sem indultak a pályázaton.

- Először is: nem volt korábban árréselőírás sem a törvényben, sem a pályázati kiírásban; ez közkeletű tévedés. A piacon korábban 3-5 százalék volt az átlagos árrés; ugyanakkor a kiskereskedőknek nemcsak az árrésből volt bevételük, hisz még legalább ugyanennyi fix polcpénzt is kaptak. De hadd jegyezzem meg: ha eddig meg bírtak élni a trafikosok ekkora árrésből, akkor - miközben csökken az eladási helyek száma, és ezért tudták, hogy jóval nagyobb forgalom lesz egy-egy trafikban - érthetetlen számomra, hogy miért nem adtak be pályázatot.


Forrás: stop.hu


- A jelenlegi adatok szerint a koncessziók legalább negyede politikai csókosokhoz került. Listák kerültek ki a polgármesterekhez, akik politikai elkötelezettség alapján határozták meg, ki nyerhet. Ez minden, csak nem tiszta versenyhelyzet.

- Volt verseny. Azt elképzelhetetlennek tartja, hogy az úgymond politikai csókosok jó pályázatot adtak be?

- Nem tudjuk, milyen pályázatot adtak be, ugyanis a dokumentumok nem minősülnek közérdekű adatnak. Azt viszont tudjuk: sokan úgy nyertek, és úgy készítettek üzleti tervet, hogy még üzlethelyiségük sem volt.

- Mi köze az üzlethelyiségnek az üzleti tervhez?

- Anélkül nehéz költséget, rezsit, kiadást kalkulálni, nyereségességet, profitot belőni.

- Átlagos bérleti díjat mindenki be tud állítani.

- Az ön érdekköréből hányan nyertek?

- Akár hiszi, akár nem, fogalmam sincs. Ötszáz dolgozóból százas nagyságrend biztosan. Sok continentalos képviselő a gyerekét is elindította, hiszen segíteni akart neki. Ebben sem találok kivetnivalót. A mi ügyeinken lovagol a sajtó - pedig mi valóban szakmabeliek vagyunk -, meg a profi kereskedő CBA-vezéreken. Kinek kellett volna nyerniük? Talán énektanároknak? Vagy tornatanároknak?

- Nyilván közülük is nyertek páran. Legalábbis azok, akik bírták fideszes városvezetők, fideszes rokonok támogatását.

- Mindenkinek volt lehetősége indulni, még fideszeseknek is.

- Sokak szerint fideszes kampányhálózat lehet a trafikokból, ahol lehet majd korteskedni, plakátozni.

- Nem értem, miért a trafikra kell ezt ráfogni, lehetne már meglévő boltokból, kocsmákból is ilyet építeni, ha valóban ez lenne a szándék. Egyébként el nem tudom képzelni, hogy trafikokban kampányoljanak. Mindenesetre én türelmesen kivárom az ügy végét, addig is nyugodtan alszom. Minden csoda három napig tart.

http://www.168ora.hu/itthon/dohanykoncesszio-continental-trafikbotrany-santa-jano s-114768.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: eredményhirdetés, dohanykoncesszio, képviselőcsoport, alapfizetésükért, kiskereskedőknek, trafikbotrányért, kormányváltáskor, üzlethelyiségnek, dohányforgalmazó, adminisztrációt, tornatanároknak, együttműködésre, nyereségességet, üzlethelyiségük, kiskereskedelmi, hisztériakeltés, magyarországhoz, üzemeltethetnek, nemzetgazdasági, törvénytervezet, multinacionális, létjogosultsága, elkötelezettség, tízszázalékosra, megtapasztalták, versenyhelyzet, hackervilágban, háromszorosára, konkrétumokkal, énektanároknak, tevékenységgel, kampányoljanak, kampányhálózat, informatikusok, érdekeltségünk, tulajdonosának, törvényt írták, céghez közel, egész trafikos, ellenzéki média, hódmezővásárhelyi Continental, sajtót hibáztatja, média célja, átlagos cikk, politikából ismert, másik után, újságírók csak, lapjuk fizeti, érdeksérelmet szenvedett, sajtó konkrétumokkal, tevékenységi körébe, koncessziós pályázatok, Continental Dohányipari Zrt, LAMPÉ ÁGNES, Riskó Gáspár, Szeplast Compound, Trakord Kft, Magyar Dohányipari Szövetséget, Philip Morris, Philip Morris Európa, British American Tobacco, Imperial Tobacco, Nemzetgazdasági Minisztérium, Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének, Sánta Jánosnak, Philip Morrist,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Png csokor  Png csokor  Hiányzik  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete István - Akác  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Reggel van  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Őrizkednünk kell...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Alázat  Nem számIt  Alázat  Őrizkednünk kell...  Szép napot kívánok  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Soha ne kedvezz...  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  képre írva  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Németh László tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png cica  Facebookon kaptam  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Albert Einsteinről  Png telefon  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
törvényt írták, céghez közel, egész trafikos, ellenzéki média, hódmezővásárhelyi Continental, sajtót hibáztatja, média célja, átlagos cikk, politikából ismert, másik után, újságírók csak, lapjuk fizeti, érdeksérelmet szenvedett, sajtó konkrétumokkal, tevékenységi körébe, koncessziós pályázatok, trafikoknak ahhoz, tevékenységi körei, eredményhirdetés előtt, kettőnek nincs, nagy számok, bajai lakással, huszonöt céget, másik fele, rengeteg adminisztrációt, bajai címre, dolgozók nyilván, 1994-ben alakult, szövetség bomlása, piac harmincöt, maradék hatvanötnek, felét pedig, másik multi, szövetség munkájával, szövetség rengeteg, régi szervezet, fenntartható modell, kormányzattal történő, tervezett hat-hétezer, másik pedig, együttműködés hevében, törvénytervezet szövegét, zárószavazás előtt, szöveget küldte, parlament által, szövetség három, sajtóban megjelent, bekerült módosítások, szövetség szakmai, közleményről pedig, anyacégük nyomására, utolsó módosítás, szövetség mögé, egyéni véleményem, hat-hétezer trafik, ellenséges tevékenység, meglévő boltokba, munkahelyek megőrzése, nyolcezer embernek, jelentkezési határidő, pályázati kiírásban, piacon korábban, átlagos árrés, kiskereskedőknek nemcsak, árrésből volt, trafikosok ekkora, eladási helyek, jelenlegi adatok, koncessziók legalább, úgymond politikai, üzleti tervhez, sajtó &#8211, profi kereskedő, trafikra kell, eredményhirdetés, dohanykoncesszio, képviselőcsoport, alapfizetésükért, kiskereskedőknek, trafikbotrányért, kormányváltáskor, üzlethelyiségnek, dohányforgalmazó, adminisztrációt, tornatanároknak, együttműködésre, nyereségességet, üzlethelyiségük, kiskereskedelmi, hisztériakeltés, magyarországhoz, üzemeltethetnek, nemzetgazdasági, törvénytervezet, multinacionális, létjogosultsága, elkötelezettség, tízszázalékosra, megtapasztalták, versenyhelyzet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.